Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
De Huyskamer interieurontwerp & styling | DIY: autoband wordt hippe poef
De Huyskamer is een interieurontwerpbureau, dat zowel voor particulieren als bedrijven creatieve interieuroplossingen bedenkt.
interieuradvies,interieurstyling,interieurontwerp Zwolle,interieurstyling,Overijssel,stylist van het oosten,stylist,Marian Lunsing,interieurontwerp,fotostyling, bedrijven, winkelinrichting, 3d visualisaties,Google Sketschup,verlichtingsplan,verlichtingsadvies,kleuradvies,indelingsadvies,vloeradvies,raambekledingsadvies
18090
post-template-default,single,single-post,postid-18090,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-6.1,wpb-js-composer js-comp-ver-4.3.5,vc_responsive

DIY: autoband wordt hippe poef

27 okt DIY: autoband wordt hippe poef

tnt_poef_af (aflevering 1)

Van veel oude spullen die je eigenlijk naar de vuilstort wilde brengen, kun je vaak nog leuke hippe accessoires maken voor in je huis. In het programma van RTV Oost, Het Groene Oosten, laten Andre van der Zee en ik zien hoe je dit doet. In aflevering 1 hebben we van een autoband een leuke trendy poef gemaakt. Hieronder de werkbeschrijving:

Een poef van een oude autoband maken

Benodigdheden
– Oude autoband
– Twee grote planken hout (ietsjes groter dan de gehele autoband)
– Meetlint
– Spijker + klosje touw + potlood
– Zaag
– Schuurpapier
– Fiberfill + stof voor zitvlak
– Lijm
– Niet-pistool
– 4 wieletjes
– schroeven (voor de wieltjes)
– schroevendraaier of accuboormachine

Stappenplan
1. Zorg dat de autoband goed schoon is om vlekken in kleding te voorkomen.

2. Meet de doorsnee van de autoband, zodat je de juiste maat hebt voor het hout. Het zitvlak moet precies de hele autoband bedekken. De onderkant (waar de wieltjes komen), mag eventueel iets kleiner, maar moet nog wel groter zijn dan de opening van het wiel.

3. Teken de omvang van de band op het hout af door een spijker in het midden van het hout te slaan, hier het touw aan vast te maken, de helft van de doorsnee t.o.v. spijker af te tekenen en met hehulp van een potlood en het touw een cirkel ter grootte van de autoband te maken.

4. Zaag de twee cirkels uit het hout.

5. Schuur de randjes van het hout (om splinters en schaafwonen in een later stadium te voorkomen).

6. Knip even grote cirkels uit het fiberfill voor het zitvlak. (Tip: plaats de grootte uitgezaagde cirkel van hout op het fiberfill om dezelfde grootte te krijgen.) Kies zelf hoeveel lagen fiberfill je op elkaar wilt hebben voor de gewenste zachtheid van het zitvlak.

6. Leg de stof over het fiberfill en het hout heen. Knip ruim af en niet dit aan de achterkant van het hout vast. (Tip: maak steeds kanten recht tegenover elkaar vast voor een zo straks mogelijk resultaat.)

7. Plaats lijm aan de onderkant van het zitvlak (waar de stof is vastgeniet), dicht bij de rand. En druk het zitvlak vervolgens goed aan op de band.

8. Plaats de vier wieltjes op het andere uitgezaagde cirkel hout.

9. Lijm dit geheel vast aan de onderkant van de poef.

10. (optioneel) Versier de band met bijvoorbeeld touw.

Nog geen reacties

Helaas u kunt geen commentaar meer geven.